Hoe lang we weg nog blijven

vrijdag 1 juli 2011

Just another day in the Mall

Vanmorgen waren wij allen bijtijds wakker. Eerst maar eens ontbijten. Croissantjes en brood met een paar mokken koffie. Nienke een sapje met ijsblokjes. Die ijsblokjes krijg je als je tenminste je beker onder de tap houdt, Marieke. Dan gaan ze niet over de grond en hoef je ze ook niet van de grond te pakken.
Na dit licht ontbijt heerlijk in het zwembad gezeten. Natuurlijk eerst die pubers van je lijf af slaan.
De jaccuzi in werking gesteld en het zonnetje scheen fantastisch. Het beloofde een mooie dag te worden. Plannen gemaakt. We gaan naar Gatorland (dierentuin met alligators). Na een uurtje in het zwembad even het chloor uitspoelen onder de douche. En ja hoor. Regen. En niet zo'n beetje ook. Florida werd wederom schoongespoeld. Toch maar even naar Yo Window (geen vrouw) gekeken. Plannen gewijzigd. Het werd Orlando Premium Outlets. Stores zoals Adidas, Levi's, Nike, Tommy Hillfiger, Seiko enz...
De auto's weer voorgereden. Bert in zijn zwarte Chevrolet Impala en ik in mijn grijze Dodge Caliber.
Eerst even tanken. Niet over de dubbele doorgetrokken streep. Doe je toch ook niet in Nederland. Nu blijkt dat hier alles dubbel getrokken is dus ook die strepen. Hier mag je er kennelijk wel over. Benzinestation gemist. De volgende was niet ver weg. Moet ook wel want die auto's hebben hier sneller dorst dan in Nederland. Tanken is ook een feest. Als je wil tanken moet je eerst een hendel overhalen op de automaat. Blijkt aan de onderkant te zitten van de pomp, waar je spuitslang op rust. Hebben we in Nederland ook, maar daar is geen beweging in te krijgen. Hier dus wel, maar dat moet je dan wel weten. De Impala en de Caliber konden drinken. Lekker goedkoop hier.
De rest van de middag vertoeft in de Mall. Heerlijk gewinkeld. Dat ik dat nog eens ging zeggen. Zelfs nog broeken in mijn maat gevonden bij Hilfiger waar Nienke ook een bikini heeft gekocht. Bij Levi's hebben Daan, Nienke, Nigel en Bert mooie spijkerbroeken gescoord. Wat goedkoop daar. Daan en Nigel hebben bij de Adidas shop een zwembroek gekocht (de zelfde), Bert schoenen en Nienke een superleuk jack. Echter nog de helft van de shops niet gehad. Ik moet nog bij Seiko kijken, dus moeten we nog een keer terug. Ik ben echt aan een nieuw horloge toe.
Om 16.30 uur richting de parkeerplaats. Waar stonden ze ook al weer. Geintje. we hadden ze zo, maar we moesten wel een behoorlijk stuk over de parkeerplaats lopen.

Maar wat nu. We moesten nog wat boodschappen doen bij de Publix. Verder natuurlijk nog wat drank. Maar ja die pubers hebben de hele dag gelopen. We zijn zo moe pap. Die gasten bij mij in de auto en de overige oudere jongeren in de andere auto voor de boodschappen. Wij naar huis en Bert met de vrouwen naar de Publix. Wat doe je nu Bert. Je gaat de verkeerde kant op. Verkeerde Publix. Alles lijkt zo op elkaar. Je kan er in ieder geval boodschappen doen.
Bij het huis konden de kids gelijk het zwembad in.
Even later kwamen mijn leeftijdgenoten terug. Avond maaltijd wederom broodjes van Subway. Yammie. Als verrassing nog een fles Southern comfort. Lekker hoor. Proost allemaal. Wie zal er morgen schrijven.
Jan-Willem