Hoe lang we weg nog blijven

donderdag 30 juni 2011

Shopping day


JW, Nigel en ik hebben gisteren een lekkere rustige dag gehad. Omdat we helemaal geen eten in huis hadden zijn we gaan lunchen-ontbijten bij Subway. De footlong broodjes waren wel groot maar smaakten heerlijk. Je wordt wel direkt voor allerlei keuze´s gesteld, welk soort broodje? hoe groot? welke topping? welke saus? menu of niet? Met andere woorden..... welkom in de States. Iedereen is wel supervriendelijk en maakt een praatje. Met een goed gevulde maag zijn we boodschappen gaan doen bij Publix. Op ons gemakkie zijn we door de superschone winkel gelopen en hebben onze kar aardig gevuld. Nigel ging helemaal los toen hij al de verschillende Oreo koekjes zag. Dat belooft nog wat als dit in Nederland in de verkoop gaat. Nigel wordt fan number one. Toen we uit de winkel kwamen was het inmiddels gaan regenen. De rest van de middag zijn we lekker in het huis gebleven, hebben wat gelezen en in de games room Air Hockey gedaan. In de avond hebben we lekker buiten gegeten op het overdekte terras terwijl het buiten nog steeds regende. De temperatuur daartegen is geweldig. Rond een uurtje of 20.00 uur stortte Nigel in en is op de bank in slaap gevallen. Ook wij hadden moeite om wakker te blijven maar we moesten natuurlijk wakker blijven om onze vrienden te begroeten. Gelukkig waren ze mooi op tijd en kon onze gezamenlijke vakantie eindelijk beginnen.

Vanochtend waren we allemaal weer vroeg uit de veren. Rond 7.30 uur liep iedereen weer door het huis. De kids hebben allemaal een duik genomen in het zwembad. Helaas zit het weer niet echt mee en is het nog steeds bewolkt en regenachtig. De temperatuur is wel lekker warm. Na een lekker ontbijtje zijn we met z'n allen op weg gegaan naar de Florida Mall. Gelukkig hebben Bert en Marieke navigatie in de auto en kunnen wij rustig volgen. Na een half uurtje zijn we er en kunnen we lekker shoppen. Het is niet zo heel erg druk en er zijn zoveel winkels. Nienke en Daan hebben allebei Van's gekocht (jawel, die populaire stoere puber schoenen,en die we vroeger gympen noemden) en Nienke ook nog een sexie doorkijk shirtje (het is best wel fris met de airco), Nigel 2 Adidas shirts en JW ook een aantal leuke shirts. Ikzelf heb me laten verleiden om een nagelset te kopen zodat je nagels gaan glanzen alsof er nagellak op zit. De prijs begon bij $65,00 maar uiteindelijk kon ik het kopen voor $ 25,00. We zullen wel zien of het werkt..... Nienke en ik gaan het vanavond uitproberen. Ook het eten tussen de middag was een ervaring op zich. Een foodcourt met wel 15 verschillende afhaaldingen. Overal kon je proeven. Nienke heeft zich tegoed gedaan aan Noedles met Chicken Bourbon, Daan, Nigel, Bert en Marieke hebben wat gehaald bij KFC en JW heeft een lekkere Griekse salade gegeten en ik een sandwich. JW en ik hebben onze eerst Starbucks cappucino gedronken. Ik vond het heerlijk maar het viel JW een beetje tegen. De Wienermelange bij Annelies vindt hij lekkerder. Verder nog in een heuse M&M winkel terecht gekomen.
Dat je van dat soort smarties nog een winkel vol kan maken.Buiten viel het water met bakken uit de hemel, net Nederland! Nog wat boodschappen gedaan bij de Aldi die aan de overkant van de Mall lag (niet zoveel keuze als gisteren maar wel lekker goedkoop) en weer richting ons huis. We eten vanavond lekker thuis (kip, gebakken aardappels, groente en sla). De Koningkjes zijn natuurlijk best wel moe na de reis en JW van het opblijven. We gaan het niet laat maken vanavond.
Ine

Aangekomen

Gisteren door Aad en Wil op Schiphol afgezet. We waren er rond 13.00 uur, dus ruim op tijd.Bij de bagage drop-off van de economy class staat een enorme rij, balen!!
Gelukkig komt er een grondstewardess alle passagiers voor Amerika doorsturen naar vertrekhal 3.Daar konden we direct doorlopen. Nu konden Daan en Marieke eindelijk een lekker luchtje kopen en Nienke een origineel hoesje voor haar Blackberry.
Om 14.10 begon het pre-boarden en vrij kort daar achteraan konden we al aan boord.
Met een kleine vertraging van ca. 20 minuten zijn we vertrokken richting Miami. Onderweg zijn we uitstekend verzorgd door de bemanning, de maaltijden waren goed binnen te houden, dit in tegenstelling tot onze eerdere ervaring toen we naar Zuid-Afrika vlogen. Genoeg te drinken gekregen en helaas niet kunnen slapen. Op Miami was het even zoeken naar de rental cars. Buiten zagen we een aantal shuttle bussen die naar de rental cars gingen, dus daar maar ingestapt. Bij het rental car station was de balie van Sixt zo gevonden. Het duurde alleen even voordat alle gegevens waren ingevuld, want het computersysteem was uitgevallen. Om ongeveer 21.00 uur gingen we op weg met onze Chevrolet Impala en we arriveerden op schema (volgens de navigatie) om 00.55 uur. Jan Willem en Ine stonden ons al op te wachten. Heel even wat gedronken en daarna van een welverdiende nachtrust genoten. Vanochtend heerlijk ontbeten op het gemak..... Tot later!!