Hoe lang we weg nog blijven

vrijdag 8 juli 2011

Launch shuttle day

Het had zo mooi kunnen zijn, maar we zijn niet naar de lancering geweest.
Gisteren hebben we noodweer gehad en was het nog maar de vraag of de lancering door zou gaan. Tot 10 minuten voor de lancering kon het nog gewoon op het weer afgeblazen worden. Het was een behoorlijke zenuwachtige bedoening. In Melbourne een plaats nabij Cape Canaveral is het regen record van 1958 verbroken. Gisteravond kregen we al door dat het druk was en dat er veel mensen naar de lancering zouden gaan kijken. Het werd geschat op een miljoen en mogelijk meer. Twee personen uit Nijmegen zijn uitgenodigd als gast bij de lancering. Hen via twitter gevolgd. De gasten hebben een mooie tijd gehad en werden vanuit Nederland door de media gevolgd. Het zou ontzettend druk worden maar de vraag was of het door zou gaan. De laatste lancering werd hier omschreven als space history en dat bleek ook zo te zijn. Verder sta je op een afstand van kilometers en met een behoorlijk wolkendek is dat ook zo weer voorbij. Jammer, jammer en nog eens jammer. Echter werd de hele lancering hier uitgezonden en meer. We konden via de televisie met NASA mee tot het afkoppelen van de grote tank. Ook heel bijzonder is te zien dat binnen vijf minuten de helft van de aarde in beeld is. Vanaf de lancering heeft nog geen minuut geduurd tot in het wolkendek. Jammer dat we de lucht niet konden ruiken en het geluid niet konden horen. Het moet enorm zijn geweest. Maar de keuze was goed. Geen hele nacht wachten tot de lancering en dan nog de mogelijkheid horen dat het niet door zou gaan.

Het mooie gaat nu natuurlijk komen. De commerciele ruimtevaart. Het komt mogelijk ook heel dichtbij. Lelystad. Het wordt weer tijd dat ik nog aardiger ga worden voor Ine. Misschien krijg ik dan wel zakgeld verhoging en kan ik veel sparen. Heeft iemand misschien een spaarvarken over?

In de middag zijn we naar een mall gegaan. Voor Disney was het te laat, maar ons goede geld (niet mijn zakgeld) konden we daar uitgeven. Mezelf verwend met drie paar schoenen. Verder is er natuurlijk nog veel meer gekocht. De twee jongens hebben nog een NY (New York Yankee)-petje gekocht met hun eigen naam aan de achterzijde.
Nu kunnen ze nooit meer ruzie maken. Die petjes lijken niet eens op elkaar. Ik had ze zo wel uit elkaar gehaald.

Over het verkeer verbazen wij ons nog steeds. Wat rijden die Amerikanen relax. Vandaag eigenlijk voor het eerst een kl..tz.k gezien die kennelijk nogal haast had. Ook voor het eerst een aanrijding gezien. Het blijft wennen dat je links en rechts mag inhalen. Met uitvoegen is dit wel lastig, maar ja, wie maakt mij wat. Ik heb mijn ruilpet achter in de auto, dus laat ze maar komen.

Verder hebben we een rustige avond voor de boeg. Inmiddels regent het nog steeds en het lijkt wel of er geen eind aan komt. Het blijft warm en dat is wel erg lekker. Zo nog even het zwembad in en dan kliekjes eten. We hebben nog chinees, en BBQ vlees over. Verder hadden we gisteravond nog boodschappen gedaan en enorm veel voor ons weeshuis naar binnengehaald. Jullie hoeven met ons geen medelijden te hebben. Het gaat allemaal goed, maar misschien kunt u aan mijn spaarvarken denken.

Jan-Willem