Hoe lang we weg nog blijven

zaterdag 2 juli 2011

Gaturday

Vandaag zijn we begonnen met scrambled eggs en toast a la Bert. Nadat we allemaal waren aangekleed zijn we vroeg (10.00 uur) naar Gatorland gegaan, maar niet voordat we bij het watersong gebouw kortingsbonnen hadden uitgeprint.
Aangekomen bij Gatorland zagen we best een lange rij bij de kassa. Het wachten duurde eigenlijk niet zo heel lang en in de rij werden er kortingsbonnen uitgedeeld, maar wij hadden ze zelf al. Alleen

jammer dat Ine vergat om de kortingsbon in te leveren bij de kassa.
Kort daarna begon er een show waarbij de aligators uit het water moesten springen om hun eten te vangen. Ook konden we naar slangen gaan kijken, maar dat hebben mama en ik niet gedaan hoor, enge vieze beesten zijn het. Sommige mensen gingen zelfs op de foto met een slang om hun nek of een kleine aligator op schoot.
Verderop zaten er witte aligators, dat was wel heel raar om te zien. Ze leken wel van witte chocolade gemaakt.
Toen kwamen we een kooi met parkieten en een paar dwerg- papegaaien tegen. Hier kon je naar binnen. Daar hebben Daan, Nigel en ik de vogels gevoerd. Die vogels zitten dan op het stokje met het voer of op je schouders en je hoofd.
Bij een kraampje kon je aligatorvoer kopen, het waren volgens mij gewoon frankfurter knackworsten.

Bij het moerasgedeelte hebben we de aligators gevoerd. Een paar aten het  niet eens en anderen reageerden en heel fel op. Na het voeren moesten we wel onze handen even goed wassen, ze stonken helemaal naar de worsten. Tijdens het handen wassen hoorden we dat de worstelshow ging beginnen dus heeft Nigel snel de rest geroepen.
De worstelshow was in een soort arena. De "worstelaar"vertelde vanalles over hoe de bek van een aligator werkt, maar hij durfde niet zijn hoofd in de bek te stoppen. Later lazen we op de borden dat een paar aligators gebeten hadden bij de worstelshows.

Nu was het tijd om wat te eten en drinken te halen. Drinken was wel belangrijk want het was erg warm. Lekker koud water, cola light, 7-up, fanta en smoothies. Als lunch had ik lekker 2 pizza puntjes (niet de amerikaanse afmeting gelukkig) en de anderen hadden een broodje of een hotdog.
Na het eten zijn we door het moerasdeel gelopen waar de aligators meer in hun natuurlijke omgeving leven. Daar zaten ook heel veel vogels (ibissen, reigers en nog een paar soorten) in de bomen te broeden. Dat was erg leuk om te zien.

Iedereen had het nu wel erg warm en verlangde naar een duik in het zwembad, dus zijn we weer naar huis gegaan. Ik lag als eerste in het water en mama in de jacuzzi...
's Avonds zijn we uit eten gegaan bij outback steaks. Als je daar wat te drinken besteld wordt het steeds bijgevuld, behalve de cocktails van Ine en mama.
Ine en mama kregen er  wel eentje gratis bij, want het was happy - hour.
Als voorgerecht hadden we blooming onion. Tijdens het eten van ons voorgerecht kwam de ober drie keer langs om te vragen wat wij wilde eten. Bij de derde keer wist eindelijk iedereen wat ie wilde eten. Nigel en daan hadden een BBQ mix, mama en ik hadden spareribs, Ine had Alice chicken en Jan-Willem en papa hadden de outback special steak.
Toen we het eten hadden en dachten dat we konden beginnen vonden alle kinderen (Nigel, Daan en ik) de saus die op de spareribs zaten niet lekker, dus moesten wij eerst met ons mes alle saus van de spareribs afschrapen. Iedereen had alles opgegeten, behalve de jongens en die kregen een bakje waarin ze het vlees konden bewaren, dan konden ze het meenemen en later weer opwarmen.
Als toetje had ik iets met chocolade en daan iets met kokosnoot, de rest had eigenlijk geen trek meer.
Toen we de toetjes kregen zaten er gelukkig vier lepels bij mijn toetje en drie bij die van Daan, anders hadden we het nooit op gekregen.

We hadden met z'n alle afgesproken dat we na het eten naar oude auto's zouden gaan kijken. Wij hadden nog gevraagd aan een ober van het restaurant welke kant we opmoesten, de ober zij naar rechts.
Toen we eenmaal onderweg waren vonden we dat we een beetje te lang aan het rijden waren naar rechts, dus papa dacht dat het aan de andere kant was. Wij waren gekeerd en weer naar de andere kant gereden, maar het bleek dat we toch naar de andere kant moesten. Toen zijn we de weg gewoon gaan rijden, bleek het dat we inderdaad naar rechts moesten vanaf het restaurant.
Toen we er eindelijk waren waren de auto's al gestopt met rijden, maar er was kermis en allemaal winkeltjes, dus wij gingen toch maar kijken en hebben besloten om volgende week bij old town (daar was de kermis) wat te gaan eten zodat we op tijd bij de auto's kunnen zijn.

Nienke