Hoe lang we weg nog blijven

donderdag 7 juli 2011

Zwembad of meertje??

Na de ontzettend leuke dag gisteren hadden we zin in opnieuw een leuke dag! Aangezien ik last heb van pijnlijke scheenbenen (ja, je moet toch ergens last van hebben J) en mijn mede reisgenoten ook wel behoefte hadden aan een klein beetje rust, kozen we voor een waterpark.
Het werd het Typhoon Water Parc. Zoals alle Disneyparken, zag ook dit park er weer prachtig uit.
We waren lekker op tijd dus het was nog niet zo druk. We konden een leuk plekje uitkiezen, er waren genoeg bedden en stoelen. Eerst even in het grote zwembad. Dit was een golfslagbad maar deze golven waren wij nog niet tegengekomen in een zwembad. De golf die kwam was echt enorm groot. Het was echt een Tsunami. Heel erg leuk. Bert en Jan-Willem probeerden op de golf mee te zwemmen maar de kracht was echt enorm.
Toen op naar de lazy river.  Meer mijn ding… Heerlijk dobberen op een band. Eerst natuurlijk wel een gevecht om er in te komen maar dat lukte!!! Je maakt dan op een band een heel groot rondje door het hele park. Heel erg leuk en lekker. Ook Nienke vond dit heerlijk en heeft dit 2 keer gedaan.

De kinderen (groot en klein) gingen vervolgens op glijbaan onderzoek uit. Er was een glijbaan waar je op een band moest zitten en een soort achtbaan glijbaan. Ook hebben Daan, Nigel, Ine en Jan-
Willem gesnorkeld tussen de haaien. Spannend maar wel heel leuk.

We hebben in het zwembad lekker in de schaduw gegeten. Een beetje gezond met salades en wraps. De patat en hamburgers proberen we toch wel een beetje te vermijden. We kwamen terug  bij onze bedjes en toen zagen we het al een beetje donker worden. Oh, oh…. Zou deze bui nog overdrijven. 
Helaas, we voelden na een paar minuten de eerste spetters. We stopte snel al onze spullen zo goed en zo droog mogelijk weg onder de ligstoelen. Jan-Willem en Bert kwamen terug lopen met hun handen over de camera’s heen. Nadat we ook de camera’s weg hadden gestopt gingen we toch maar met zijn allen het water in.  Als het zo hard regent, kunnen we maar beter ook nat worden van het water. Het was wel heel vreemd om zo in de harde regen te zwemmen. In het water zagen we  Jan-Willem en Bert zich opnieuw uitsloven J; het zijn echte surfdudes, maar na de derde golf begon het te onweren en moest iedereen zo snel mogelijk uit het water komen. Het ging steeds harder regenen en ook wij begonnen op en gegeven moment de spullen te pakken en we gingen schuilen. Rennend met de spullen naar de plek waar wij ook hadden gegeten, waar het zo druk was dat op het begin alleen de tassen droog konden staan. Maar toen er eenmaal mensen gingen vertrekken hadden we zelfs een tafel waar wij aan konden zitten.
Al met al hebben we een half uurtje gewacht maar het zag er niet naar uit dat het snel beter zou worden. We konden ons ook niet omkleden want dan waren we weer zeiknat geweest als we bij de auto’s zouden zijn, dus….. maar in zwemkleding naar de auto. Het park was echt ondergelopen. Overal waren meertjes, de strandjes waren verdwenen. We moesten door hoge plassen lopen. Gelukkig was het nog steeds niet koud. In de auto hebben we ons zo goed als dat kan (gelukkig zijn er geen foto’s van) omgekleed.
We kijken nu naar buiten en het lijkt erop dat het al wat droger wordt. Bert, Ine en JW zijn boodschappen aan het doen. Ik hou nog rust voor mijn beentjes. Ze zouden ook gelijk eten meenemen dus zo slecht hebben we het niet. Ondanks de regen, was het weer een geweldige dag!
Groeten van Nienke en Marieke
NB  Na ongeveer 2 uur kwamen “ze” terug. Heerlijk Chinees en pizza hadden ze meegenomen. Terwijl ik dit schrijf zit Ine nog te eten en ligt Nienke, ondanks de regen, weer in het zwembad.

Just another day in Disney Paradise

Vanochtend eerst lekker uitgeslapen na een toch best vermoeiende dag in Animal Kingdom. Lekker relaxed aan de dag begonnen met croissants a la Marieke en een verfrissende duik in onze pool. Bakkie koffie erbij en genieten van het zonnetje. De e-readers komen tevoorschijn en door de wat ouderwetsen onder ons (lees Ine en Bert) worden de boeken (ja, van die papieren dingen met tekst erin) geopend. Daarna lekker wat broodjes gegeten en de boel ingepakt om op weg naar Magic Kingdom te gaan.Nu net terug, 23.30 uur, na een slopende middag en avond... Al die attracties vergen toch meer van het oude lijf dan gedacht. Er komen wat pijntjes zo her en der. Maar we hebben genoten van Monters Inc., Space Mountain, Big Thunder Mountain, Jungle Cruise, Mickey's Philharmagic, Pirates of de Carribean, de Haunted Mansion de Electroparade, de lichtshow op het kasteel en het vuurwerk....
Volgende keer weer een uitgebreid verslag...
Nu gaan we lekker onder de wol. Morgen niet te laat op en lekker naar een waterpark. Daar kunnen we dan een beetje bijkomen.
Groeten van ons allen....