Hoe lang we weg nog blijven

dinsdag 5 juli 2011

First day in Disney `Paradise`

Vanochtend waren we allemaal vroeg uit de veren voor ons eerste Disney bezoek (zelfs ik was op tijd). Precies om 8.45 uur reden we richting Animal Kingdom.
De vriendelijke dame bij Bert en Marieke in de auto leidde ons via een voor ons nieuwe binnendoor weg in een kwartiertje naar het park. Alles ging op z'n Disney's, het parkeren en met een treintje naar de ingang. Super georganiseerd allemaal. Het was nog niet zo heel erg druk in het park en we begonnen met een bezoek aan een erg leuke 3D film, It's tough to be a Bug! Marieke en ik zaten bij deze film al te gillen (ook van het lachen) dus dat voorspelt nog wat voor vandaag. De kids stonden te popelen om naar een achtbaan te gaan dus op naar Expedition Everest. De wachttijd was maar iets van 15 min. dus wij sloten met z'n allen aan in de rij. We vonden het allemaal een erg leuke achtbaan, waarbij je in de berg ineens weer achterwaarts verder gaat. De kids vonden het zo leuk dat ze besloten nog een keer te gaan via de single driver lane. Daar waren de wachttijden helemaal kort. Het was inmiddels al erg warm geworden en we besloten om in de Kali River Rapids te gaan, draaiende boten waarin je zeker nat en soms doorweekt wordt. We zagen  mensen lopen met plastic regenjassen aan en dat met ruim 30 graden, te gek voor woorden, het is juist heerlijk om een beetje nat te worden.
En dat werden we inderdaad. Had ik vanmorgen zo m´n best gedaan op m´n haar en nu...........een grote bende! Bij een looprondje door Asia kwamen we Disney figuren tegen.
Voordat we het goed en wel in de gaten hadden stonden Daan en Marieke al bij Balou en ??? om op de foto te gaan. Natuurlijk hebben ook wij allemaal foto's gemaakt met wat Disney figuren waarvan we de namen niet meer weten (het is ook al zo lang geleden dat onze kinderen naar de Disney films keken.......)
 Na een ritje in een raar treintje waar je als je net was ingestapt al weer uit moest waren we allemaal aan iets te eten en drinken toe en vooral even lekker in de schaduw zitten. We werden vermaakt door Afrikaanse dansers met lekker swingende muziek. We hebben een leuk gesprekje gevoerd met een Nederlandse Disney medewerker, Gerhard.
De kinderen kregen een trading pin van hem. Hij had er maar 1 voor een jongen en die kreeg Daan dus Nigel kon direkt gaan traden. Bij de eerste de beste medewerker had hij een leuke Goofy pin te pakken. Nu op naar Dinoland waar ook nog een leuke attractie was, Dinosaur. Ook hier zijn we met z´n allen ingegaan. Een leuke expeditie met een erg schokkend karretje en leuke effecten. De kinderen wilden nog een keer naar The Everest dus zijn ze er achter elkaar nog 3x geweest ook weer in de single driver lane. En toen op tijd naar De Parade. Gezellige muziek met figuren uit Disney films gebaseerd op dieren. Ook dit is allemaal weer super georganiseerd. Inmiddels waren we allemaal oververhit en aan een duik in het zwembad toe. Kids bij Bert in de auto om rechtstreeks naar huis te gaan en JW, Marieke en ik zijn rustig nog wat boodschappen gaan doen bij Publix. Daarna allemaal lekker bij het zwembad gehangen en gerelaxed. Na een lekkere BBQ en een avondduik een beetje op tijd ons mandje weer ingedoken.
Ine