Hoe lang we weg nog blijven

zondag 10 juli 2011

De Hollywood Studio's

Vanochtend waren we wederom redelijk vroeg uit de veren. Er gingen geluiden op dat een keertje uitslapen toch ook best lekker zou zijn. Na een verfrissende douche en een lekker ontbijtje gingen we op pad. Als je dan om 09.17 aankomt op het parkeerterrein verwacht je toch dicht bij de ingang te staan net als gisteren, niets is minder waar, we hadden nu weer het vervoer van de Disney trein nodig. Gelukkig kwam er drie keer een trein voorbij (leeg) die wel mensen aan de overzijde oppikte (@#%$#$^^%%*&@#). Maar niet getreurd, ook wij werden weer geheel in Disney stijl vervoerd naar de ingang van het terrein.
Het was aanzienlijk drukker dan we op de andere dagen hadden meegemaakt, maar dat mocht de pret niet drukken. Zodra we binnen waren was onze taktiek eigenlijk weer net als de voorgaande dagen: zo snel mogelijk een Fast Pass bemachtigen voor één van de meest gewilde attracties.
Dus op pad naar de "Tower of Terror" en een Fast pass gehaald.
Daarna op pad naar een attractie waar de wachttijd niet al te lang was. Het werd "Star Tours", een reis door de ruimte a la Star Wars in een flight simulator, waarbij we lekker door elkaar werden geschud. Marieke en Nienke hadden buiten op ons gewacht want die hebben minder goede ervaringen met flight simulater achtige attracties. Daarna een Fast Pass gehaald voor de "Rock & Rollercoaster", voordat we de lange rij wachtenden bij de Tower of Terror voorbij liepen danzij de eerder gehaalde Fast Pass. "Zijn zij nou zo dom of zijn wij nou zo slim? "zeiden Jan Willem en ik nog tegen elkaar. Even voelden wij ons Louis van Gaal......
Je vraagt je toch af waarom niet iedereen de Fast Pass gebruikt???
In de Tower of Terror, waarin je een aantal maal een vrije val maakt, en je blij bent dat je een gordel om hebt, weet je weer waarom je beter na een attractie kunt eten dan ervoor. Als je denkt even de tijd te hebben om naar buiten te kijken door de openslaande luiken val je al weer met een noodgang naar beneden. Mijn rechterhand was na dit fenomeen ietwat rood doordat die in Marieke's linker hand was verstopt tijdens het ritje in de "Tower of Terror".
Na deze ervaring van gewichtsloosheid zijn we bij de set van Indiana Jones gaan kijken. Daar lieten ze ons zien hoe de opnames van deze avonturenfilm worden gemaakt. Hier wordt nog maar eens duidelijk hoezeer ze je kunnen foppen met televisiebeelden. De stuntmensen weten precies waar de camera's staan en hoe ze dus moeten "slaan" etc..
Nu was het tijd om ons voor de tweede keer richting de "Rock & Rollercoaster" te begeven, maar nu om er ook daaadwerkelijk in te gaan. Bij deze attractie staat de snelheid hoog in het vaandel en word je werkelijk afgeschoten. Twee keer door een looping en diverse keren door een kurkentrekker en dat alles met een behoorlijke snelheid. Geeft best wel een kick hoor.
Hierna werd het tijd om een hapje te eten, de meest ruige attracties waren tenslotte achter de rug. Lekker een salade, een hotdog, kip nuggets of een lekkere CrispymTurkey, het ging er allemaal wel in, net als de verfrissende drankjes.


Last but not least werd er een bezoekje gebracht aan de "Studio Backlot Tour", waarbij een staaltje van special effects werd tentoon gespreid. Erg leuk om te zien hoe ze bijvoorbeeld een stukje van de film Pearl Harbour naspeelden met een aantal mensen uit het publiek als acteurs. Hierbij werden ze onder vuur genomen en zag je de bommen en kogels in het het water spatten. Daarna werden we in een treintje langs een set gereden waar een truck in brand kwam te staan en vervolgens werd overspoeld door een enorme hoeveelheid water.

Na goed overleg werd besloten om de resterende attracties een andere keer te gaan bekijken. Bij het verlaten van het terrein voelden we de eerste spetters op onze schouders en wisten we zeker dat we een juiste beslissing hadden genomen.
Met een lekkere barbecue en een poosje in de jacuzzi hebben we de avond afgesloten.

Op naar morgen!

Bert.

2 opmerkingen:

  1. In het vervolg wordt natuurlikl mooit meer eren excuus aanvaard voor het niet meedoen aan aan attractie. Ik heb altijd gezegd dat ik het niet leuk vindt maar wel durf. Hier z\ou ik het zo niet weten.
    Overigens gaat het leven hier rustig verder. Wij kijken naar de Tour de France en daar wordt ook het een en ander beleefd door de renners. Veel meer dan andere jaren vallen nu kopmannen en wel zo ernstig dat ze zijn uitgeschakeld. Gisteren werd een renner van Vacance Soleil door een auto van de Franse televisie van de weg afgereden en hij (Johnny Hoogerland), in de bergtrui, in de kopgroep vlak voor het einde kwam inn het prikkeldraad, kon er moeilijk worden uitgehaald en heeft in het zieknhuis 33 hechtingen in benen en billen gekregen. Hier wordt in ederland veel over gepraat en dat missen jullie dus allemaal. Krijg je nog een beetje het wereldnieuws mee, of is Amerika niet zo scheutig op dat gebied met het nieuws buiten Amerika.
    Thuis gaat alles goed, het is hier heerlijk weer, veel zon en af en toe een buitje, dus geen grote droogte meer. Kan je ook merken aan de planten in de tuinen.
    Je moeder (schoonmoeder is een weekendje weg geweest. Heeft in ieder geval mooi weer gehad.
    Lees graag weer het vervolg op de avonturen in Amerika. Tot morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo uitjes!
    Nou ik mis echt wel die snelheidsactracties,Pech...
    Jullie genieten er wel van He.Er is niks veranderd bij jullie thuis tijdens jullie afwezigheid,alleen de plantjes staan er beter bij...
    Ik zou zo zeggen,fijne dag,iedereen de groenten.
    Aad.

    BeantwoordenVerwijderen