Hoe lang we weg nog blijven

donderdag 14 juli 2011

Magic Kingdom nog maar eens

Het is inmiddels al weer een dag later. Voor ons een beetje later dan normaal en in Nederland begint de avond bijna. Wij zijn dan vannacht thuis gekomen en moesten afkoelen. Jaja, wij lagen vannacht om 01.00 uur in het zwembad. Lekker hoor.

Wij waren vanaf 13.00 uur op weg naar Magic Kingdom, het park van Disney of eigenlijk beter het hoofdpark van Disney.
Dit park zit zo goed verstopt dat je meerdere keren moet overstappen om daar te komen. Op de parkeerplaats verstop je je auto tussen de 100 duizenden anderen. Wij stonden bij Donald rij 63. Dan ga je met de tram naar het voorportaal van het park. Deze stond gelukkig op ons te wachten, zodat we direct weg konden. Vervolgens kom je in het voorportaal. Daar wordt de keuze er moeilijk. De monorail of de boot. Dit keer de boot genomen en ja hoor. Deze lag ook op ons te wachten. Kon niet beter. Vervolgens naar de andere kant van het meer met zo`'n echte Yipeaee yipiaoo steamer. De moderne versie daarvan. Vervolgens door de controle. En ja hoor zelfs ik werd gecontroleerd. Ik moest laten zien wat er in mijn camera tasje had zitten. Hoe verwonderlijk kan je kijken als daar een camera uit komt. Wat willen die lui vinden?

Vervolgens het park in en maar weer in de trein. In frontierland eruit om fast passes te halen voor de Splash. Nu zijn die fast passes enorm. Je gaat toch niet ruim een uur wachten dat je ergens in kan. Wij leven op fast passes en het helpt enorm. Je gaat van het een naar het ander en tussendoor pak je nog eens wat anders mee. Hier hoort ook het gebruik van restrooms bij. Dit zijn de toiletten. Als je het als simpel Nederlander zou omschrijven zijn dit kamers waarin je je resten achterlaat. Vrij vertaald klopt dit wel, maar je schijnt hier te rusten. Het is dus een rustkamer. Vandaar dat oud hollands liedje, Poep je niet dan rust je toch. Het is dus een vertaald Nederlands woord. Het kan gewoon niet anders. Enfin, we zijn hier niet voor vieze praatjes.

Natuurlijk naar de middag parade gekeken. Leuk hoor, we stonden nog goed ook. Ook nog een keer naar de electric parade gekeken en vanaf een betere plaats naar het vuurwerk. Ze maken er een echte show van.
Tevens in de hall of the Presidents geweest. een nogal chauvinistisch verhaal over alle presidenten van Amerika. Als ik amerikaan was geweest zou ik gaan huilen. Het was een erg mooi verhaal met bijna levens echte poppen. Het zat goed in elkaar. Toch ook wel vreemd om alle presidenten levensecht voor je te zien waarin ze nog wat te vertellen hebben ook. Echt Disney.
Uiteindelijk de omgekeerde versie om naar de auto te komen. Dan is het overstappen wel vervelend en moet je hier en daar een beetje voordringen om bij de auto te komen. Het lukte allemaal en dat leverde ons een nachtduik op.
Daarna heerlijk gaan rusten in onze bedrooms.

Jan-Willem

2 opmerkingen:

  1. Met jouw spreuk is het net alsof ik mijn vader hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hai, t'is wel opvallend, als jullie je vertonen in een "zwembad" gaat het altijd regenen. Geeft toch wel te denken:) Leuke hoed had je op gister Daan! Ik vind wel dat jullie erg lang weg zijn hoor........!

    Dag, dag,
    Riet

    BeantwoordenVerwijderen